Journal of Advanced Biomedical Sciences
مجله علوم زیست پزشکی پیشرفته
JABS
Medical Sciences
http://jabs.fums.ac.ir
1
admin
2228-5105
2783-1523
8
7
14
8888
13
en
jalali
1394
8
1
gregorian
2015
11
1
5
3
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر بازدارندگی عصاره ریز جلبک کلرلا ولگاریس بر رشد، تکثیر و تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس و ارزیابی سمیت آن
Evaluation of inhibitory effects of Chlorella vulgaris extract on growth, proliferation and biofilm formation by Streptococcus mutans and evaluation of its toxicity
ميكروبیولوژی
Microbiology
پژوهشي
Research
<p dir="RTL"><strong>زمینه و هدف:</strong> پوسیدگی دندان یک بیماری مهم و حائز بحث میباشد که علت اصلی آن وجود باکتری استرپتوکوکوس موتانس از خانواده ویریدانس است. در این پژوهش در زمینه خاصیت ضد میکروبی ریزجلبک کلرلا ولگاریس در ممانعت از رشد، تکثیر استرپتوکوکوس موتانس و همچنین تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری مطالعهای صورت گرفته است.</p>
<p dir="RTL"></p>
<p dir="RTL"><strong>مواد و روشها</strong>: در این مطالعه ریزجلبک کلرلا ولگاریس به روش خیساندن در حلال استن، متانول و کلروفورم به نسبت (1/1/2) عصارهگیری شده و اثرات ضدمیکروبی به روشهای انتشار دیسک، چاهک، <span dir="LTR">MIC</span> و<span dir="LTR">MBC</span> بررسی شد. ارزیابی فعالیت ضدبیوفیلم در پلیتهای پلیاستیرنی و ارزیابی تست سمیت سنجی آرتمیای دریاچه ارومیه با استفاده از ذرهبین شیشهای و استریومیکروسکوپ شمارش گردید.</p>
<p dir="RTL"></p>
<p dir="RTL"><strong>نتایج:</strong> نتایج حاصل از انتشار دیسک و چاهک از عصاره کلرلا ولگاریس به ترتیب با میانگین هاله عدم رشد 5/16 و 23 میلیمتر در محیط مولر هینتون اگار و حداقل غلظت مهارکننده و حداقل غلظت باکتریکشی عصاره به ترتیب در غلظتهای 25 و 50 میلیگرم بر میلیلیتر نشان داده شد. همچنین در جلوگیری از تشکیل بیوفیلم در غلظت 50 میلیگرم بر میلیلیتر و بالاتر موثر بود و در ارزیابی سمیت سنجی عصاره در غلظت 100 میلیگرم بر میلیلیتر از خود نشان داد.</p>
<p dir="RTL"></p>
<p dir="RTL"><strong>نتیجهگیری: </strong>طی بررسیهای صورت گرفته عصاره کلرلا ولگاریس در مقایسه با آنتیبیوتیک آمپیسیلین به طور معنیداری خاصیت ضد میکروبی داشته و قادر به از بین بردن بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس میباشد (05/0<span dir="LTR">P<</span>). همچنین در غلظتهای مورد بررسی اثر سمیت عصارهی کلرلا ولگاریس بر آرتمیای میگوی آب شور یافت نشد.</p>
<p><strong><em>Background & Objectives:</em></strong> Dental caries is the most important disease caused by some bacteria specially Streptococcus Mutans from Viridans family. The aim of this study is to evaluate the inhibitory effect of Chlorella vulgaris extract on growth, proliferation, and biofilm formation of Streptococcus mutans.</p>
<p></p>
<p><strong><em>Materials & Methods:</em></strong> Microalgae Chlorella vulgaris was extracted via maceration using chloroform, methanol, and acetone (2/1/1) as solvents. The antibacterial activities were evaluated through methods such as disk diffusion, well diffusion, minimal inhibitory concentration (MIC), and minimal bactericidal concentration (MBC) besides, the anti-biofilm formation of Chlorella vulgaris extract was indicated. In the present study, a method utilizing brine shrimp lethality was used to screen the toxicity of Chlorella vulgaris extract, and the mortality of brine shrimps was counted by Magnifying glass in a 24-hour period.</p>
<p></p>
<p><strong><em>Results:</em></strong> The results of disc diffusion and well diffusion of Chlorella vulgaris extract revealed the averages of 16.5 and 23 mm zones of inhibition in Mueller-Hinton agar, respectively. The minimal inhibitory concentration was 25 mg/ml and the minimal bactericidal concentration was 50 mg/ml. The anti-biofilm formation concentration of Chlorella vulgaris extract was 50 mg/ml, and the concentration of brine shrimp toxicity was100 mg/ml.</p>
<p></p>
<p><strong><em>Conclusion:</em></strong> The present study showed that Chlorella vulgaris extract has more significant antimicrobial properties than ampicillin and is able to eliminate Streptococcus mutans biofilm.</p>
<p></p>
استرپتوکوکوس موتانس, کلرلا ولگاریس, پوسیدگی دندان, آرتمیا ارومیانا, بیوفیلم
Streptococcus mutans, Chlorella vulgaris, Dental caries, Artemia Urmiana, Biofilm
387
396
http://jabs.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-956-1&slc_lang=fa&sid=1
شیما
جعفری
100319475328460011615
100319475328460011615
No
Noncommunicable Diseases Research Center, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
محمد علی
مباشر
mobasherm@sums.ac.ir
100319475328460011616
100319475328460011616
Yes
Noncommunicable Diseases Research Center, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
سهراب
نجفی پور
100319475328460011617
100319475328460011617
No
Noncommunicable Diseases Research Center, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
یونس
قاسمی
100319475328460011618
100319475328460011618
No
Department of pharmaceutical Biotechnology, School of Pharmacy, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
نازنین
مباشر
100319475328460011619
100319475328460011619
No
Department of Biochemistry, School of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
محمد مهدی
نقی زاده
100319475328460011620
100319475328460011620
No
Noncommunicable Diseases Research Center, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
محمد علی
ابراهیمی
100319475328460011621
100319475328460011621
No
Department of Agricultural Biotechnology, Payame Noor University, Tehran, Iran.
گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.